Circa 84.154 de persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute in perioada 30 octombrie - 6 noiembrie.

Numarul total de infectii respiratorii inregistrate in perioada 30 octombrie – 6 noiembrie a fost cu 10,6% mai mic decat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Au fost inregistate si 83 de cazuri de gripa, dar nici unul dintre acestea nu a avut nevoie de confirmare prin laborator.

Ministerul Sanatatii deruleaza si anul acesta Campania de vaccinare gratuita antigripala, pentru care in viitor se vor achizitiona 1 milion doze de vaccin gripal

Pana in prezent, aproximativ 35.000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire au fost vaccinate in cadrul campaniei de vaccinare antigripala. Prioritate au avut persoanele cu persoanele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.