Familiile bucurestene care se incadreaza in limita de venit de sub 400 de lei pe cap de membru, pot cere din 15 noiembrie scutirea de la plata apei si canalizarii.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, a anuntat ca din 15 noiembrie bucurestenii care au salarii sub 400 de lei pe luna pot depune cereri de scutire de la plata apei si canalizarii pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2012.

Potentialii beneficiari sunt asteptati de luni pana vineri intre orele 8.30 si 16.30 sa depuna actele pentru scutirea de la plata acestor servicii, la sediul DGASMB, informeaza MEDIAFAX.

In momentul depunerii cererii, candidatii care se incadreaza trebuie sa aiba la ei urmatoarele acte:

  • certificatele de nastere ale copiilor, sau hotararea definitiva de incuviintare a adoptiei, de incredintare sau plasament familial al minorului, potrivit legii, actul din care sa rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator,
  • certificatul de casatorie,
  • acte din care sa rezulte ca un membru al familiei urmeaza o forma de invatamant,
  • acte din care sa rezulte incadrarea, potrivit legii, in categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav, ori in gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate in intretinere, dupa caz.
  • acte doveditoare privind componenta familiei,
  • contractul locuintei sau dupa caz contractul de inchiriere a locuintei sau imputernicirea legala de catre proprietarul locuintei sau de catre titularul contractului de inchiriere a unui alt membru de familie major,
  • acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei/persoanei singure,
  • adeverinta eliberata de catre asociatia de proprietari din care sa reiasa ca nu figureaza cu restante la facturile de apa si canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum si numarul persoanelor care locuiesc la adresa solicitantului, inscrise in cartea de imobil si luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere.
Termenul limita pana la care beneficiarii pot depune actele doveditoare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apa si canalizare este 15 ianuarie 2012.

Aproximativ 3.000 de persoane pot beneficia de acest program, in limita fondurilor disponibile. In privinta subventiilor pentru caldura, Guvernul a stabilit la inceputul lunii septembrie ca pragul maxim pentru care se acorda subventia creste de la un salariu de 615 lei, cat a fost in 2010-2011, la 786 de lei. Spre deosebire de anul trecut, familiile in care venitul fiecarui membru depaseste 786 de lei vor achita facturi consistente la iarna.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.