S-au inregistrat cu 7,7% mai multe infectii respiratorii acute in perioada 7-13 noiembrie decat in saptamana precedenta.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a eliberat statistica pentru numarul total de infectii respiratorii acute inregistrate in Romania in perioada 7-13 noiembrie, care a fost de 90.647 de cazuri. Aceasta indica o usoara crestere (cu 7,7%) a infectiilor respiratorii fata de saptamana precedenta, 30 octombrie – 6 noiembrie, cand s-au inregistrat 85.154 de cazuri.

Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mic decat cel inregistrat in saptamana precedenta (70 fata de 83). Pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.

Campania de vaccinare gratuita contra gripei derulata de Ministerul Sanatatii continua, iar pana in prezent, 112 619 persoane cu risc ridicat de imbolnavire au fost vaccinate.

Au fost imunizate, cu prioritate persoanele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.