Oboseala este un simptom pe care orice om l-a resimtit la un moment dat, chiar si in copilarie. Cand vorbim de oboseala ne referim la doua tipuri: oboseala fizica sau oboseala psihica.

Adultul se confrunta cel mai des cu oboseala psihica, in tip ce copilul se plange mai des de cea fizica, musculara.

Healthy va propune sa aflam impreuna care sunt cauzele misterioase ale oboselii.

  • Anemia

Anemia reprezinta de fapt insuficienta de oxigen a organelor, manifestata printr-o imposibilitate a globulelor rosii de a transporta oxigen la tesuturi.

  • Tulburari hormonale

Foarte multe tulburari hormonale se pot manifesta ca si smptome si prin oboseala. De cele mai multe ori pacientul poate ignora restul simptomelor, fiind insa foarte suparat de oboseala care nu ii mai permite sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi ca alta data.

  • Carente de vitamine

Carentele de vitamine pot duce la manifestari foarte diferite, de la oboseala, caderea parului sau piele uscata pana la simptome cu adevarat alarmante. Este indicat sa consultati medicul daca dupa cateva zile de odihna corespunzatoare simtiti in continuare oboseala.

Afla care sunt alte cauze ale oboselii pe Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.