Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", retinut pentru viol, va fi cercetat in libertate, dar nu va avea voie sa plece din Bucuresti timp de 30 de zile, a decis, sambata, Judecatoria Sectorului 1.

Avocatul acestuia a declarat ca instanta a decis ca profesorul sa fie cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, aparatorul a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia "nu au fost iubiti". In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, "aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia".

Decizia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Profesorul este retinut in Arestul Politiei Capitalei, de unde va iesi in jurul orei 20.00, cand ii expira ordonanta de retinere.

  • Profesorul si-a recunoscut vina

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la alta scoala la "Jean Monnet" de un an. Surse apropiate anchetei declarau vineri ca el si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat.

Barbatul este acuzat ca a violat o eleva din clasa a XI-a, in timpul unei excursii la Predeal.

Eleva, care este minora, s-a prezentat joi seara la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o.

  • Profesorul a fost dat afara din scoala

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala a fost dat afara din scoala.

"Am fost informat aseara (joi seara -n.r.) in legatura cu acest caz, am cerut intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie al scolii si o analiza amanuntita privind modul in care a fost organizata excursia", a declarat, vineri, inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a spus ca profesorul de sport "nu mai este de vineri in scoala", precizand ca vrea sa stie exact cate cadre didactice au participat la aceasta excursie si daca a fost asigurata securitatea elevilor.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Cristian Alexandrescu a mai spus ca, in cazul in care analiza facuta la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludenta, va desemna o comisie de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti care sa analizeze imprejurarile in care s-au produs faptele reclamate de familia elevei si modul in care a fost organizata excursia.

  • Profesorul, un "adevarat model" pe Facebook

Pe pagina personala de pe un site de socializare, profesorul se descrie ca fiind „o fire deschisa la nou, imi place sa cunosc oameni de la care am ce invata, imi plac calatoriile, vreau sa cred ca toate lucrurile negative care se ivesc in viata mea fac parte din destin si acestea cu timpul ma fac mai puternic", conform adevarul.ro.

Tot pe retele de socializare, profesorul de sport spune ca este "un real model".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.