Aproape 200 de taximetristi independenti protesteaza, marti, in fata Palatului Parlamentului, cerand revenirea la tariful de 1,95 lei/km practicat in 2008, reintroducerea tarifului extraurban, eliminarea obligativitatii dispecerizarii si amplasarea statiilor de taxi doar pe domeniul public.

Protestatarii au venit la protestul din Piata Constitutiei si cu 50 de taximetre si au pancarte pe care scrie "Afara cu Ilfovul din Bucuresti", "Vrem tarif corect", "Opriti sclavia din taximetrie", "Stop dictaturii dispeceratelor", "1,39 lei/km, tarif falimentar", Hotilor, suntem plini de credite si datorii", scrie MEDIAFAX.

Actiunea de protest organizata de Sindicatul National al Taximetristilor Independenti (SNTI) si Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) a inceput la ora 10.00 si ar urma sa se incheie la ora 15.00.

Taximetristii independenti solicita revenirea la tariful de 1,95 lei/km practicat in 2008, precum si indexarea anuala a acestuia cu inflatia, reintroducerea tarifului extraurban, tarif prin care, sustin ei, este combatuta concurenta neloiala in Bucuresti.

Protestatari mai cer eliminarea obligativitatii dispecerizarii si reglementarea separata a activitatii acestora, amenajarea si amplasarea statiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel incat accesul taximetristului la clienti sa fie asigurat in mod egal si nediscriminatoriu, iar salarizarea personalului angajat sa fie aferenta programului de lucru solicitat.

Taximetristii independenti spun ca au trimis tuturor institutiilor publice abilitate scrisori si documente pentru a impiedica aparitia disfunctionalitatilor "din cauza carora in prezent, activitatea de transport in regim de taxi se desfasoara haotic, astfel incat atat nivelul de siguranta al participantilor la trafic cat si siguranta pasagerilor este la un nivel minim garantat".

Taximetristii independenti ii transmit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, ca din cauza interpretarilor gresite a unor prevederi legale activitatea de taxi este falimentata, iar mii de taximetristi impreuna cu familiile acestora sunt sau vor ramane fara venituri viitoate.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Protestatarii ameninta cu un mars in Capitala, pe 15 noiembrie, daca nu li se rezolva cererile.

Primaria Capitalei anunta recent ca a discutat cu mai multe organizatii reprezentative ale taximetristilor, dar si cu persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati de taxi in Bucuresti.

Municipalitatea preciza ca pentru prevenirea si eradicarea fenomenului de piraterie, Directia Transporturi din cadrul Primariei, in parteneriat cu Politia Rutiera, desfasoara actiuni comune de control.

In urma cu un an, peste 200 de taximetristi independenti au protestat timp de trei ore in Piata Victoriei, cerand ca persoanele fizice autorizate sa nu fie obligate sa plateasca retroactiv, pe ultimii cinci ani, contributia la asigurarile de sanatate.

Taximetristii independenti au mai protestat, in 2008, cand au organizat un miting in Piata Constitutiei, reclamand aceleasi probleme.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.