Reprezentantii celor 900 de disponibilizati de la unitatile miniere din Valea Jiului au anuntat ca de luni vor incepe protestele, nemultumiti de solutia gasita privind plata drepturilor salariele.

La sediul Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani s-a desfasurat, vineri, o sedinta a Comisiei de Dialog Social a judetului Hunedoara, convocata de prefectul Dezsi Attila la solicitarea sindicatelor afiliate Centralei Miniere Meridian, la intalnire participand, alaturi de parlamentarii din Valea Jiului, si doi reprezentanti ai disponibilizatilor de la unitatile miniere, transmite MEDIAFAX.

In paralel, in curtea CNH s-au adunat aproximativ 50 de disponibilizati, reprezentanti ai minerilor de la toate unitatile din Valea Jiului, pentru a cere drepturile salariale cuvenite, conform contractului colectiv de munca in cazul celor care pleaca din sistem.

Persoanele care au mers la sediul CNH sunt reprezentantii celor 900 de fosti angajati la unitatile miniere din Valea Jiului si au mers la sediul companiei pentru a cere drepturile in numele tuturor celor plecati din sistem.


Potrivit senatorului PSD Cosmin Nicula, o prima solutie gasita la sedinta este aceea ca in cursul zilei de vineri CNH sa plateasca din resurse proprii 1.000 de lei pentru fiecare disponibilizat.

Sabin Firizoiu, reprezentantul disponibilizatilor de la Mina Uricani, a declarat ca oamenii nu sunt de acord cu solutia gasita si ca au decis ca luni sa inceapa protestele.

  • Un alt disponibilizat, Ion Popescu, reprezentantul celor plecati de la Mina Paroseni, a spus ca nu exista solutii.

"Guvernul nu are solutii pentru noi. Nu exista, la aceasta ora, nicio solutie in ceea ce ne priveste", a declarat Popescu, el participand la intalnirea Comisiei de Dialog Social.

Popescu a sustinut si el ca de luni disponibilizatii vor incepe protestele in fata CNH.

Cei doi reprezentanti ai minerilor au spus ca ei vorbesc si in numele colegilor lor.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

  • La randul sau, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca se cauta solutii pentru rezolvarea problemelor.

"Luni si marti voi discuta cu primul ministru despre acest subiect (acordarea banilor pentru subventie - n.r.). Miercuri vom continua discutiile in sedinta de Guvern, iar joi ma voi intalni cu reprezentantii minerilor", a declarat Ariton.

El a precizat ca solutiile pentru problemele din Valea Jiului pot fi doar unele care se incadreaza in lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.