Timp de zece zile, in Bucuresti va bate gongul pentru cele mai valoroase spectacole ale momentului. Ce surprize ne asteapta in prima zi a FNT?

Festivalul National de Teatru va propune evenimente de neratat: 32 de productii, 15 conferinte si intalniri, 13 transmisiuni radiofonice, 6 lansari de carte de specialitate isi asteapta publicul incepand de azi.

  • Programul Festivalului

Potrivit unui comunicat de presa, vineri, de la ora 18.00, spectacolul-eveniment Trei surori de A.P. Cehov, cu care Andrei Serban si-a facut debutul pe o scena din Ungaria, prezentat in premiera in Romania, va deschide, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, editia cu numarul 21 a FNT.

Iubirile, visurile, sperantele si dezamagirile cunoscutelor personaje cehoviene vor prinde viata in interpretarea talentatilor actori ai trupei Teatrului National din Budapesta. Spectacolul va fi precedat de ceremonia de deschidere a festivalului, la care vor participa Hunor Kelemen, Ministrul Culturii si Cultelor, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Ion Caramitru, presedintele Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), organizatorul festivalului, si criticul de teatru Alice Georgescu, directorul artistic al FNT.

Trei surori de A.P. Cehov va mai avea o reprezentatie si sambata, 29 octombrie, tot de la ora 18.00.

Seara de vineri va continua la Teatrul „Bulandra”, Sala Izvor, ora 19.00, cu Leonce si Lena de Georg Büchner, in regia lui Gabor Tompa, productie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Montarea (care a avut doua nominalizari pentru Cel mai bun spectacol si Cea mai buna scenografie, Gábor Viola obtinand premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar la Gala Premiilor UNITER 2010) isi asteapta spectatorii si sambata, 29 octombrie, de la ora 18.00.

Relatii de ieri si de azi. Dorinta de a renunta la “normalitatea” vietii si de a reface sursa acesteia. Dialoguri ce descriu oamenii in situatii neobisnuite. Asa s-ar caracteriza in cateva cuvinte productia Mountainbikerii de Volker Schmidt (19.00 si 22.00, Teatrul Odeon, Sala Majestic), a carui regizor este Radu Alexandru Nica, iar scenograf Dragos Buhagiar

  • Prima zi de festival se va incheia cu dans. De la ora 22.00, la Teatrul Foarte Mic, coregraful Arcadie Rusu ne invita intr-o calatorie fabuloasa, pe muzica Mariei Tanase si ritmuri etno-jazz: Crazy Stories in the City.
Toate informatiile despre FNT le gasiti aici.
Citeste si:
Teatrul Naţional din București își suspendă activitatea timp de 14...
Teatrul Naţional din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.