Amatorii de delicii culinare vor putea savura diverse bunatati specifice unor tari precum: Iran, China, Siria, Portugalia, Nigeria, Turcia, Indonezia, Grecia, Malaiezia, Italia, Coreea de Sud, Iordania, Africa de Sud, Elvetia, joi, la “Scoala cu bucate alese”.

La The International School of Bucharest se servesc bunatati din 20 de tari; printre care gulas arabesc, serbet din fidea cu fistic si sirop de trandafiri, supa de pui cu ginseng, toate servite in costume traditionale.

Joi, 21 octombrie 2011, cu ocazia celei de-a 63-a aniversari a Zilei Natiunilor Unite (United Nations Day), cu incepere de la orele 11:30, la sediul The International School of Bucharest (ISB – Soseaua Garii Catelu nr. 1R, sector 3) se va desfasura cea de-a VIII-a editie a Targului International, se arata intr-un comunicat de presa remis 9AM.

La acesta vor lua parte peste 1000 de persoane, elevi (clasele I- XII) si parinti de diferite nationalitati. Copiii, ajutati de parinti si profesori vor amenaja standuri cu obiecte traditionale si mancaruri specifice celor 20 de tari reprezentate.

Evenimentul se va incheia cu o parada a elevilor in costume traditionale tarilor prezentate la standuri.

Pe parcursul desfasurarii targului, elevii prezenti vor dezvalui vizitatorilor secretele preparatelor culinare expuse spre degustare, preparate specifice bucatariilor de pe trei continente.

De asemenea, de la targul culinar international organizat la ISB nu vor lipsi piesele de rezistenta : bulz ciobanesc, sarmale cu mamaliga coapta in straturi sau ostropel cu piept de pui, toate servite in vase traditionale de lut.

Dintre vizitatori nu vor lipsi diplomati, reprezentanti ai ambasadelor tarilor reprezentate la Targul International ISB.

Targul International organizat la The International School of Bucharest marcheaza o serie de activitati culturale si sociale care au loc, anual, in lume, in perioada 20 – 26 octombrie, activitati reunite sub numele de Saptamana Internationala. Printre aceste activitati se numara si cea numita „Turul Lumii”, organizata anual la The International School of Bucharest. In cadrul „Turului Lumii” elevi, parinti, profesori, reprezentanti ai ambasadelor din 20 de tari (printre care: Anglia, Romania, Turcia, China, Indonezia, Nigeria, India) prezinta o serie de workshop-uri in care se prezinta traditii ale diferitelor state ale lumii. Aceste workshop-uri se desfasoara in clase amenajate cu simboluri ale tarilor reprezentate si la fiecare dintre aceste activitati se intra pe baza unui „pasaport universal ISB”.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.