Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Capitala are, din aceasta saptamana, pentru prima data in istoria unitatii sanitare, o clinica de terapie intensiva, aceasta fiind dotata la standarde europene.

"Pentru prima data, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale «Prof. Dr. Victor Babes» are o clinica de terapie intensiva. Atentie, nu vorbesc de anestezie, pentru ca noi avem numai terapie intensiva. Clinica de terapie intensiva a fost creata in cadrul unui program al Ministerului Sanatatii cu Banca Mondiala, dezvoltat in opt centre universitare, la care a contribuit si Primaria Capitalei", a declarat managerul unitatii sanitare, Emanoil Ceausu, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca pana acum bolnavii cu boli infectioase grave erau trimisi in alte clinici pentru ca spitalul nu avea terapie intensiva.

"Era foarte necesara aceasta sectie intrucat Spitalul «Victor Babes» are o particularitate fata de alte unitati de boli infectioase, fiind singura pentru boli tropicale. Aproape in fiecare an sunt internati bolnavi care vin din tari endemice pentru suferinte care la noi au fost eradicate, precum holera, malarie, febra galbena", a mai spus profesorul Ceausu.

De asemenea, in aceasta sectie sunt internate cazurile de infectii severe, septicemii, encefalopatii, gripe sau meningite, forme grave.

  • Sectia a fost dotata la standarde europene

Clinica de terapie intensiva are noua paturi, fiecare avand ehipamentele specifice profilului de terapie intensiva, cu monitoare si ventilatoare. Sectia are patru saloane cu cate doua paturi si unul cu un singur pat. Totodata, clinica dispune de un laborator pentru analize, ecograf, bronhoscop, endoscop, aparat portabil de radiografie pulmonara, o camera de sterilizare, camera centrala de monitroizare a tuturor bolnavilor, camera pentru medici si pentru asistente, a precizat managerul unitatii sanitare.

"Era foarte greu sa transportam in afara spitalului bolnavii in stare critica. De acum, clinica functioneaza continuu, fiind montate ultimele echipamente", a adaugat profesorul Ceausu.

Citeste si:
Ciolos: Ne propunem sa ridicam Sanatatea si Educatia din Romania la...
Ciolos: Ne propunem sa...

Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof.Dr. Victor Babes" face parte din grupul celor 18 unitati sanitare preluate de Primaria Capitalei de la Ministerul Sanatatii in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.