Daca penalitatile RADET nu vor fi anulate, exista pericolul ca municipalitatea sa poata sustine subventia la caldura doar pana la sfarsitul acestui an.

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca daca CGMB nu voteaza stergerea penalitatilor datorate ELCEN, exista posibilitatea ca din ianuarie 2012 bugetul Primariei sa nu mai poata sustine subventia la caldura, adaugandu-se in acest fel alte penalitati.

"Avem bani pusi deoparte pentru aceasta iarna, sper sa ne ajunga, dar tinand piciorul pe frana nu ajungem niciunde. Subventia depinde de votul consilierilor, pentru a putea cere Guvernului sa analizeze problema. Vom face compensarea cum am promis, avem bani pana la sfarsitul lunii decembrie, care se achita in ianuarie", a precizat Oprescu, potrivit MEDIAFAX.


Potrivit proiectului de hotarare care trebuia sa fie discutat in sedinta CGMB, conform informarii RADET, situatia datoriei principale si a penalitatilor fata de ELCEN, la data de 4 octombrie 2011, este in valoare de 1.146.840.404,37 lei.

Sedinta CGMB trebuia sa aiba loc astazi, la ora 13.00, insa discutiile nu au mai avut loc, din lipsa de cvorum, in conditiile in care doar opt consilieri generali de la PNL au fost prezenti in sala de sedinte, iar cei de la PDL si PSD au lipsit.


Valoarea gigacaloriei va ramane in aceasta iarna la 170 de lei, cu exceptia a 2.800 de persoane cu venituri peste 1.500 de lei pe membru de familie, diferenta intre pretul real de 318 lei si 170 de lei fiind suportata de municipalitate, anunta, in data de 6 octombrie, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu.

Citeste si: Vor primi ajutoare de caldura doar familiile nevoiase

Guvernul taie subventia la caldura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.