Secretarul de stat Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a fost retinut, in noaptea de sambata spre duminica, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, un judecator urmand a decide asupra arestarii acuzatului.

[UPDATE] Secretarul de stat Silviu Bian, presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucuresti admitand propunerea procurorilor anticoruptie, care il acuza pe demnitar de luare de mita.

Secretarul de stat Silviu Bian a primit in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM pentru a cofinanta posturile, functionarul fiind prins cand primea alti 82.000 de lei, transmite MEDIAFAX.

"In data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM. Banii au fost pretinsi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si destinate dezvoltarii resurselor umane, reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile functionarilor respectivi pe luna august 2011", informeaza DNA.

In mod similar, la data de 15 octombrie 2011, in acelasi scop ca cel mentionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiasi functionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie 2011.

Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, Bian fiind retinut sambata, pentru 24 de ore, apoi arestat.

Avocatul Cristian Ene a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca DNA a luat masura retinerii secretarului de stat, pentru o fapta de luare de mita, in forma continuata, in cursul zile de duminica urmand a fi dus in fata unui judecator, care va decide asupra propunerii procurorilor de arestare preventiva a sefului ANOFM.

Sambata, in jurul orei, 20.40, anchetatorii anticoruptie l-au adus de la Brasov pe Silviu Bian la sediul DNA, audierea acestuia incheindu-se in jurul orei 2.30.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Potrivit avocatului Ene, secretarul de stat s-a declarat nevinovat.

Ordonanta de retinere a fost emisa, duminica, in jurul orei 1.00.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM- institutie care functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii), Silviu Bian, a fost prins in flagrant delict de procurorii anticoruptie in timp ce primea 80.000 de lei, de la o persoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.