Investigatiile medicale pot scoate la iveala patoligii ce duc la caderea parului. Iata care sunt cele mai frecvente cauze.

  • Probleme hormonale
Foarte multe dintre tulburarile hormonale afecteaza si radacina firului de par. Manifestarile secundare la nivelul parului in cazul tulburarilor hormonale pot fi: subtierea firului de par, incetinirea cresterii parului, caderea parului.

Prntre tulburarile hormonale care afecteaza parul se numara cele ale grandelor suprarenale, afectiuni ale tiroidei, tulburari ale hormonilor sexuali etc.

  • Infectiile si scaderea imunitatii
Starea de infectie a organismului duce la accentuarea unor procese in detrimentul altora, mai exact a “canalizarii” energiei si resurselor corporale in sensul combaterii infectiei, si mai putin in sensul mentinerii unor functii cu mai putina importanta, cum ar fi cresterea parului. Astfel, chiar si o banala raceala duce la caderea parului.

Scaderea imunitatii poate duce de asemenea la caderea parului, alaturi de alte manifestari specifice cauzei care au dus la scaderea imunitatii
.
  • Alimentatia inadecvata
Alimentatia nesanatoasa, bogata in carne, oua si grasimi, dar saraca in fructe si legume proaspete, precum si in lactate, duce la afectarea metabolismului si la efecte secundare, printre care putem incadra si caderea parului.

Astfel, alimentatia incorecta, nesanatoasa, ne predispune la afectiuni ale pielii, pirderea frumusetii parului si caderea acestuia, dar si la obezitate, tulburari hormonale, tulburari de memorie, carente vitaminice, afectiuni cardio-vasculare
etc.

Citeste articolul integral pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.