Consumatorii de electricitate vor plati in acest an cu 1,12% mai mult, iar in 2012 factura va creste cu 4,76%. Afla care este motivul.

Consumatorii de electricitate vor plati in acest an cu 1,12% mai mult, ca urmare a aplicarii legislatiei de sprijinire a energiilor regenerabile, iar in 2012 factura va creste cu 4,76%, potrivit datelor Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE).

  • Factura la energie va creste anul viitor cu 4,7%

"La o pondere estimata de circa 4% a productiei de energie eoliana pentru 2012, AREE a calculat o influenta la pretul energiei electrice de 4,76%, ceea ce va duce la o crestere a inflatiei de 0,23%", comunica asociatia, potrivit MEDIAFAX.

Legislatia sprijina proiectele in energii regenerabile prin sistemul certificatelor verzi, care permite investitorilor recuperarea investitiilor. Certificatele verzi sunt acordate pentru energia electrica produsa din surse regenerabile si livrate consumatorilor.

Astfel, un investitor obtine bani atat din vanzarea energiei, cat si din certificatele verzi pe care le tranzactioneaza pe piata, intrucat furnizorii de electricitate sunt obligati sa le cumpere in cote anuale stabilite de ANRE
.

Retail jobs


La sfarsitul anului trecut, in Romania erau instalate unitati eoliene de productie a electricitatii de 462 MW. Capacitatea instalata de productie a energiei eoliene ar putea ajunge la sfarsitul anului la 1.000 MW si s-ar putea dubla anul viitor, permitand alimentarea cu electricitate a peste 7,7 milioane de consumatori.

Pana in prezent, companiile membre ale asociatiei au investit in Romania peste un miliard de euro si au creat aproximativ 2.000 locuri de munca, potrivit AREE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.