Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state detinute de persoane care au domiciliul sau rezidenta in Romania nu pot fi conduse pe drumurile publice decat pe o perioada de maxim 90 de zile de la data dobandirii titlului si nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic, potrivit unui proiect de modificare a legii circulatiei pe drumurile publice.

Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor.

Exceptie de la prevederile acestui articol fac autovehiculele inmatriculate pe numele persoanelor care le conduc in Romania, de transport rutier public de marfuri ori transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere, conduse de persoane fizice aflate in raporturi juridice de munca cu persoanele pe numele carora sunt inmatriculate acestea si cele utilizate in baza unui contract de leasing, potrivit MEDIAFAX.

Modificarile actului normativ vin in contextul in care dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul autoturismelor inmatriculate in alte state care circula pe teritoriul Romaniei a crescut simtitor.

Totodata, utilizatorii unor astfel de vehicule sunt tentati sa incalce in mod frecvent normele rutiere, se mai arata in document. In 2009, in peste 10% dintre accidentele grave au fost implicate masini inmatriculate in Bulgaria sau in strainatate.

Citeste si: Taxa de prima inmatriculare se aplica pana in 2013

Frana la inmatricularile de autoturisme noi

Alba-neagra cu taxa auto: Taxa dispare, apare cartea verde


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.