Vor fi medicamente si de la 1 octombrie, cand se va aplica taxa de clawback, a anuntat Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Acesta a precizat ca nu crede in afirmatiile producatorilor, potrivit carorai nu vor mai aduce medicamente. Ritli Ladislau a fost audiat de Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor privind proiectele pe care le are in mandatul sau de ministru al Sanatatii.

"Initiatorii acestei taxe au fost Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor si Casa Nationala de Sanatate si au fost consultati si producatorii. Din toate relele, asta a fost cea mai putin comentata"
, a precizat Ritli cu privire la taxai de clawback, potrivit MEDIAFAX.



Potrivit acestuia, sunt cel putin 40 de tipuri de clawback si a fost ales tipul cel mai "adecvat". "Veniturile care vor veni din aceasta taxa nu sunt importante, ci efectul reglator este important", a explicat ministrul Sanatatii, adaugand ca "prin aceasta reglementare sumele datorate inainte de ordonanta pot fi recuperate de ANAF".

Ritli Ladislau s-a referit si la reducerea paturilor de spital, aratand ca acest lucru se aplica in toata lumea, fiind inchise spitale pentru ca nu corespundeau standardelor. "A fost o iluzie ca erau spitale. Faptul ca este o cladire nu inseamna ca este un spital", a conchis ministrul Sanatatii.

Citeste si: Ieftinirea medicamentelor, neacceptata de farmacisti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.