Potrivit celui mai recent clasament mondial al vitezei de descarcare a fisierelor de pe internet, Romania se afla pe locul 2 din 26 de tari.

Romania este intrecuta doar de Coreea de Sud, aflata pe locul intai in topul vitezei de acces la internet, clasament realizate de realizat de compania Pando Networks, citata de NY Times. Tari precum Germania sau America se afla la coada clasamentului, pe locul 22, respectiv 26.

Romania este urmata in top de Bulgaria, Lituania si Letonia.

Viteza medie de download de pe internet in Coreea de Sud este de 17,20 Mbps, in timp ce in Romania s-a ajuns la 15,27 Mbps
, In SUA, viteza este de doar 4,81 Mbps, iar Franta si Marea Britanie s-au plasat chiar mai jos, cu 4,71 Mbps, respectiv 4,67 Mbps.

In ceea ce priveste viteza de descarcare raportata pe aglomerari urbane, Bucurestiul se afla pe locul opt, cu o viteza medie de 21 Mbps. [Cata energie consumi cand cauti pe Google sau trimiti un e-mail?].

Clasamentul a pornit de la monitorizarea 27 de milioane de descarcari de pe internet, de la 20 de milioane de calculatoare din 224 de tari, in primele sase luni ale acestui an

Citeste si: Spam fara frontiere: Pana unde merg infractiunile cibernetice?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.