Cate 500 de sindicalisti de la CNS "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical vor picheta Ministerul Muncii, de miercuri, pana pe 1 octombire, nemultumiti de nefinalizarea negocierilor privind stabilirea sectoarelor de activitate.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical au anuntat ca vor organiza in perioada 21 septembrie - 1 octombrie actiuni de protest si pichetari in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

"Negocierile pentru cele 40 sau 41 de sectoare de activitate nu au fost incheiate. Ele au inceput undeva in mandatul lui Botis, dar in mandatul lui Lazaroiu nu au mai fost continuate. Nu suntem de acord cu propunerea guvernului si ministerului iar termenul a expirat saptamana trecuta (...) Trebuie sa intervenim pentru ca angajatorii nu stiu unde sa-i incadreze si oamenii risca sa nu-si primeasca salariile", a declarat presedintele Filialei CNS "Cartel Alfa" Ilfov, Victor Grigorescu., relateaza MEDIAFAX.

Confederatiile sindicale au propus in luna mai impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate, ceea ce ar insemna ca in Romania ar putea exista 40 de salarii minime pe economie, cate unul pentru fiecare sector, plus sistemul bugetar.

Retail jobs

Din punct de vedere numeric, cel mai mare sector de activitate este comertul, cu circa 700.000 de angajati, iar cel mai mic sector are aproximativ 35.000 de angajati.

CIteste si: Sebastian Lazaroiu, dat afara din Guvern


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.