Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau, condamnat definitiv, in 27 ianuarie 2010, de instanta suprema, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, va fi eliberat conditionat, a decis, miercuri, Tribunalul Mehedinti, care a mentinut o decizie a Judecatoriei Turnu Severin.

Tribunalul Mehedinti a judecat, miercuri, recursul DNA impotriva deciziei date de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, in 23 august, de a-l elibera conditionat pe Mircia Gutau, informeaza MEDIAFAX.

Astfel, Tribunalul Mehedinti a respins recursul DNA, iar fostul primar va fi eliberat conditionat dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa.

Mircia Gutau este incarcerat la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, unde a fost transferat de la Colibasi intrucat avea un proces pe rolul instantelor din Mehedinti.

In aceste conditii, cererea de eliberare conditionata a fost facuta la Judecatoria Turnu Severin, cea mai apropiata de locul de detentie.


Din cei trei ani si jumatate de inchisoare, Gutau a executat 851 de zile de inchisoare, din care in 159 a facut munca in penitenciar, fapt care a dus la micsorarea pedepsei, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Mehedinti, Cosmin Sima.

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau si fostul sau adjunct, Nicolae Dicu, au fost condamnati definitiv, in 27 ianuarie 2010, de instanta suprema, la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, perioada din care le-a fost scazut intervalul de timp in care au fost tinuti in arest preventiv.

Gutau si Dicu au fost acuzati de procurorii anticoruptie ca, in perioada aprilie - iulie 2006, ar fi pretins 50.000 de euro, de la denuntatorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.


Mircia Gutau a fost presedintele PDL Valcea, iar in iunie 2008 a fost ales din primul tur pentru un al doilea mandat de primar, cu 72 la suta din sufragii.

In 15 februarie 2010, Mircia Gutau, care se afla la Penitenciarul Colibasi, a fost declarat, in sedinta extraordinara a Consiliului Municipal Ramnicu Valcea, cetatean de onoare al orasului, cu 14 voturi "pentru" si sapte abtineri.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.