Imnul national va fi intonat obligatoriu in fiecare zi de luni, iar drapelul va fi arborat permanent deasupra tablei de scris din salile de studiu.

Imnul national va fi intonat obligatoriu in fiecare zi de luni in toate salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial, iar drapelul va fi arborat permanent deasupra tablei de scris din clase, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat, initiate de deputatul PDL Maria Stavrositu.

Propunerea legislativa a fost depusa pe 8 septembrie la Senat, forul decizional fiind Camera Deputatilor, relateaza MEDIAFAX.

Prin aceasta propunere legislativa legea care prevedea ca imnul national al Romaniei se intoneaza la inceputul programului, zilnic, in scolile primare si gimnaziale.

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativa "creeaza cadrul legal necesar constientizarii de catre elevi a importantei simbolurilor nationale in afirmarea identitatii tarii noastre prin expunerea si folosirea acestora in mod continuu intr-un cadru institutional".

Citeste si: Funeriu: Imnul national, obligatoriu pentru elevi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.