Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectorilor scolari generali ca la festivitatile sau evenimentele de la deschiderea anului scolar din toate unitatile de invatamant sa fie intonat imnul national, cel putin cele patru strofe obligatorii.

"Am cerut inspectorilor scolari generali ca in toate scolile din Romania festivitatile sau evenimentele de inceput de an scolar sa inceapa cu intonarea imnului national, atat in ceea ce priveste melodia, cat si in ceea ce priveste versurile, cel putin a celor patru strofe obligatorii", a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei Daniel Funeriu, relateaza MEDIAFAX.


El a precizat ca in ce priveste posibilitatea de intonare a imnului o data pe saptamana sau in alte conditii, Ministerul Educatiei va lua o decizie dupa ce se va consulta cu Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Ministrul Educatiei a adaugat ca el este adeptul unei astfel de initiative, dar trebuie vigilenta, pentru a nu "demonetiza" imnul, asa cum s-a intamplat in trecut.


"Eu personal ma declar adeptul unei astfel de initiative, pentru ca sunt convins ca este important sa respectam solemnitatea si este important sa respectam simbolurile nationale. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fim vigilenti sa nu demonetizam aceste lucruri, asa cum a fost cazul in trecut", a conchis Funeriu.

Potrivit Legii 75/1994, imnul national al Romaniei se intoneaza la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale.

In interpretare vocala prescurtata, se intoneaza strofele 1, 2, 4 si 11 din imnul national.

De asemenea, potrivit legii, cele patru strofe se tiparesc la inceputul manualelor scolare - abecedare, manuale de citire pentru ciclul primar, manuale de limba si literatura romana, manuale de istorie si manuale de limba materna pentru minoritati.

Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...

Marcel Pavel, amendat pentru ca a gresit imnul Romaniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.