Presedintele Asociatiei Culturale "Amphitheatrrom", Sorin-Aurel Sandu, a declarat ca se doreste infiintarea unui teatru rom de stat, finantat de la buget

Sorin-Aurel Sandu, cel care a regizat, tradus si adaptat piesa "O noapte furtunoasa" in limba romani, a declarat ca este prima data cand aceasta se joaca la un Teatru National si ca exista posibilitatea infiintarii unui "teatru al romilor", el amintind ca in Rusia exista o astfel de institutie de 100 de ani, iar in fosta Iugoslavie a fost initiat un astfel de proiect prin anii '70.

El a adaugat ca se doreste infiintarea unui teatru rom de stat, finantat de la buget.

"Sa existe Teatrul Rom de Stat din Romania, ca institutie de cultura finantata de la bugetul de stat. Cum stiti, teatrul are functia de a-l innobila pe om. Exista aceasta nevoie de cultura, de teatru pentru romi. Si acest spectacol este un eveniment care o mare importanta sociala, pentru ca ridica stima de sine", a spus Sorin-Aurel Sandu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat in cat timp vede posibila infiintarea unui teatru rom de stat, finantat de la buget, Sorin-Aurel Sandu a spus ca "in maximum cinci ani, varianta pesimista-realista".

"Daca nu va exista un Teatru Rom de Stat in Romania, atunci cu siguranta va exista o trupa de teatru care va performa in limba romani, invitata si in strainatate. Primii pasi au fost facuti. Ne trebuie doar o hotarare de guvern si bani alocati", a spus el.

  • Potrivit sursei citate, mai multi directori de teatru din Romania s-au aratat interesati de ideea pregatirii unor actori romi, chiar si de infiintarea unor sectii speciale pentru acestia.

Sandu a mentionat ca atat deputatul care reprezinta comunitatea roma Nicolae Paun, cat si presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Ilie Dinca, si-au exprimat sprijinul in acest sens.

"Se vor coagula niste vectori a caror rezultanta va duce exact acolo", a conchis Sorin-Aurel Sandu.

Citeste si:
Copiii romi din Sibiu au interzis la singurul ștrand din oraș
Copiii romi din Sibiu au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.