Desi s-a inregistrat o crestere a numarului de turisti, veniturile hotelierilor sunt mai mici cu 10% fata de anul trecut.

Din numarul total de turisti prezenti in acest sezon pe litoralul romanesc, 5% au fost straini, ceea ce insemna ca aproximativ 100.000 de turisti straini au ajuns in aceasta vara la malul Marii Negre, potrivit MEDIAFAX.

Veniturile sunt insa cu 10% mai mici decat aceeasi perioada a anului trecut, explicatia fiind faptul ca turistii au preferat vacante mai scurte si au cautat ofertele speciale propuse de hotelieri.

"Am avut o jumatate de vara cu scaderi dramatice. Am inceput sa recuperam dupa mijlocul verii si am terminat cu patru weekenduri la capacitate maxima, insa am egalat pierderile din prima parte a verii, care ne-a afectat foarte mult", a explicat presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

In ceea ce priveste hotelurile, au fost cautate in special cele de 4-5 stele, in timp ce unitatile de 2 sau 3 stele au inregistrat scaderi
fata de anii trecuti.

Scaderi importante s-au inregistrat in hotelurile in care serviciile au ramas la un nivel care nu reuseste sa atraga turisti.

Citeste si: Cum vor politicienii sa transforme litoralul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.