Trei romani, doi barbati si o femeie, fac greva foamei in fata primariei din Guadalajara, nemultumiti de faptul ca patronul i-a concediat ilegal.

Cei trei romani, Iuliana Pena, Ioan Marcu si Ilie Uraluc, protesteaza din data de 23 august, anunta, Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE), potrivit MEDIAFAX.

Muncitorii romani lucrau legal in Spania, insa nu si-au mai primit salariile in ultimele luni, dupa care au fost concediati. Potrivit grevistilor, disponibilizarea a fost facuta pe nedrept.

Angajatorul detine patru firme de paza, unde 80% dintre muncitori sunt romani. Cei trei romani solicitati sa munceasca ilegal si la alte trei firme ale acestuia. Grevistii afirma ca angajatii romani sunt exploatati.

"Din motive de sanatatea si din cauza caldurii, femaia a renuntat la greva, dar in ciuda acestui fapt, Ioan Marcu si Ilie Uraluc vor continua greva pana in momentul stabilizarii situatiei si remedierea incorectitudinii financiare", precizeaza FADERE.

Citeste si: Spaniolii nu renunta la muncitorii romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.