Angajatorii spanioli au nevoie de forta de munca din Romania si apeleaza in continuare la firme de recrutare din Romania, a declarat astazi ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Dupa introducerea restrictiilor, incepand din 22 iulie, firmele de recrutare din Romania nu s-au confruntat cu schimbari majore.

"Problemele pe care ni le-au semnalat erau si inainte: mici hartuieli, uneori sunt descurajati sa mai aduca romani in Spania", a precizat ministrul Muncii, relateaza MEDIAFAX. Mai mult, Spania se confrunta in prezent cu un deficit puternic de forta de munca in anumite sectoare, care sunt refuzate de cetatenii spanioli.

Potrivit ministrului, este posibil ca in perioada urmatoare multi romani sa apeleze mai mult la firme de intermediere. "Am facut apel sa se asigure ca lucratorii romani sunt protejati, ca isi platesc asigurarile medicale si sociale", a adaugat acesta.

Intre timp, autoritatile incearca sa rezolve problema eliberarii permiselor de munca. Potrivit firmelor de recrutare, eliberarea permisului de munca va face mai dificila angajarea, iar perioada poate fi prelungita cu aproximativ trei luni.

Citeste si: Deadline: Spania impune un ultimatum muncitorilor romani

Guvernul spaniol: LIBER pentru muncitorii romani!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.