Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, au inceput astazi cu proba la limba si literatura romana, la care s-au inscris peste 62.000 de elevi.

Sesiunea de toamna a bacalaureatului a inceput pe 22 august, pentru examinari fiind inscrisi 109.595 de candidati, cu aproape 40.000 mai multi decat in 2010, potrivit Ministerului Educatiei.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat noua cerinte pe baza unui text la prima vedere din romanul Adela, al lui Garabet Ibraileanu. Cerintele vizau cunostinte de vocabular, valoarea stilistica a semnelor de punctuatie, precum si capacitatea de a intelege si comenta un text literar, potrivit Gandul.

  • Programul examenelor

Majoritatea candidatilor s-au inscris pentru sustinerea probelor scrise, unde in vara au fost cei mai multi picati. In data de 30 august, vor sustine proba la limba materna 945 de candidati. Examenul va continua pe 30 august cu proba obligatorie a profilului, si pe 2 septembrie, cand se vor prezenta 60.345 de candidati pentru proba la alegere.

Urmeaza ca pe data de 4 septembrie sa fie afisate primele rezultate, data la care vor putea fi depuse contestatii de catre cei nemultumiti de notele obtinute. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate pe 7 septembrie.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca nivelul de exigenta la bacalaureatul din toamna va fi ca in prima sesiune.

Citeste si: BAC 2011: Rezultate slabe la sesiunea din toamna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.