Guvernul a decis sa elimine conditia impunerii unei ipoteci asupra imobilului consolidat impotriva cutremurelor, prin care statul se asigura ca proprietarii vor rambursa suma investitiei, incercand astfel sa urgenteze lucrarile.

Legislatia actuala prevede ca lucrarile de proiectare si executie a operatiunilor de consolidare pentru locuintele apartinand persoanelor fizice sunt finantate integral de la buget, iar proprietarii sunt obligati sa restituie in rate lunare egale, fara dobanda, esalonate pe un interval de maximum 25 ani, contravaloarea executiei lucrarilor de consolidare.

Pentru aceasta plata se instituie o ipoteca asupra casei, relateaza MEDIAFAX.

Actul normativ elimina aceste prevederi, care, potrivit Guvernului, au generat intarzieri semnificative in derularea programelor de consolidare a cladirilor de locuit multietajate, incadrate in clasa I de risc seismic.

Ordonanta prevede eliminarea ipotecii si inlocuirea acesteia cu inscrierea in cartea funciara a dreptului de creanta constituit in favoarea administratiei publice locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.