Un numar de 121.000 de romani se afla in somaj de mai bine de un an, iar ponderea somerilor de lunga durata in numarul total de someri depaseste 32%, potrivit datelor Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit ANOFM, rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii iulie 2011 la nivel national a fost de 4,7%, iar numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 453.152 persoane.

Majoritatea celor care apeleaza la agentiile de ocupare a fortei de munca in vederea gasirii unui serviciu (peste 77%) sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional. potrivit realitatea.

Persoanele cu studii universitare si cele cu nivel de instruire liceal si post-liceal apeleaza intr-un numar mai mic la serviciile ANOFM, doar 6% si respectiv 17% dintrre cautatorii de joburi.

Citeste si: Harta somajului feminin in tara noastra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.