Razboiul sexelor se disputa si pe plan profesional, la toate nivelele sale. Pana a ajunge insa la lupta directa pentru pozitiii inalte in diferite companii multinationale, exista o alta lupta, mai apriga, mai arzatoare. Anume, lupta pentru o slujba simpla, lupta pentru angajare, pentru a nu fi somer.

Iar aceasta batalie pare sa fie castigata de catre femei, chiar daca ponderea lor in totalul populatiei Romaniei este mai mare decat cea a barbatilor.

  • Somaj feminin

Absolut previzibil, cele mai multe femei fara serviciu sunt in Bucuresti (10.926), doar aici numarul acestora fiind peste pragul de zece mii. Nu inseamna totusi ca aici sunt si cei mai multi someri, barbati si femei.

Si aici apare prima mare supriza. A doua pozitie in privinta numarului de femei fara loc de munca este ocupata de judetul Dolj, 9.992 de doljence fiind in evidenta agentiilor de somaj, scrie econtext.ro

Dar iata numarul femeilor fara loc de munca din toate judetele tarii – harta:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.