Subiectele de la a doua sesiune a bacalaureatului vor avea acelasi grad de dificultate ca cele din iunie-iulie, corectarea va fi echitabila, organizarea examenului este foarte buna si in toate centrele de examen exista sisteme de supraveghere video, a asigurat ministrul Educatiei.

  • Toleranta 0 fata de frauda

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a reafirmat ca si in aceasta sesiune va fi toleranta zero fata de frauda si vor lua examenul doar cei care s-au pregatit, scrie MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat ca organizarea examenului este foarte buna, fiind asigurata supravegherea video in toate centrele de examen, potrivit informatiilor primite in videoconferinta cu inspectorii generali scolari.

  • Ministrul se bazeaza pe cadrele didactice, nu pe camerele video

Ministrul a subliniat ca, in ce priveste corectitudinea examenului, cele mai importante sunt cadrele didactice, si nu camerele video.

Funeriu a mai spus ca spera ca cei care sunt tentati sa fraudeze examenul sa inteleaga ca se expun si ca toate faptele lor vor fi pedepsite.

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 109.595 de candidati, repartizati in 295 de centre de examen.

Examenul a inceput luni cu probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (22-23 august) si limba materna (22-24 august).

Citeste aici despre programul sesiunii de toamna!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.