Peste 100 de persoane au fost evacuate in acesta dimineata dintr-un imobil din sectorul 2 pe care il ocupasera abuziv. Autoritatile insa, au avut o supriza: intr-o garsoniera a fost gasit un copil de doar 10 ani in coma alcoolica, adus acolo de un pedofil.

Copilul de zece ani gasit in coma alcoolica a fost preluat de serviciile de protectie a copilului, asistentii sociali urmand sa evalueze situatia sa socio-juridica.

Minorul este in prezent internat la Spitalul "Grigore Alexandrescui", unde a fost dus dupa ce a fost gasit in imobil. El a fost preluat de catre serviciile de protectia copilului ale Primariei Sectorului 2 si va fi asistat pana ce va fi identificat si se vor stabili circumstantele in care a ajuns sa locuiasca in imobilul evacuat , potrivit Primariei sectorului 2. Pana cand va fi stabilita situatia socio - juridica a minorului, copilul se va afla in grija Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Primariei sectorului 2.

“In aceasta dimineata am gasit un copil de 10 ani in coma alcoolica. Daca noi nu ajungeam aici, el murea“, a declarat Georgescu Mariana, director in cadrul Primariei Sector 2, conform 365.ro.

Actiunea de evacuare a inceput la ora 6.00 si a durat 40 de minute.

Evacuarea s-a facut dintr-un fost bloc de nefamilisti care a apartinut Intreprinderii IEMI, societate care l-a abandonat. Cladirea a fost debransata de la utilitati de ani de zile, dar locatarii ilegali se racordasera la reteaua electrica generala de unde furau curent pentru consumul propriu.

In imobil au fost gasite aparatura electronica si electrocasnica de valoare provenita, dupa toate indiciile, din furturile comise de-a lungul timpului, aparatura care va fi inventariata in vederea identificarii pagubitilor, precum si numeroase seringi folosite, demonstrand faptul ca locatarii sunt consumatori de droguri de mare risc, potrivit MEDIAFAX.

Cele 100 de persoane - printre care 24 de copii - faceau parte din diverse grupari infractionale, specializate in furturi din locuinte si fapte de violenta, precum si cersetorie.
"Toate aceste persoane nu faceau decat sa porneasca in timpul noptii sau al zilei la furat, copii cerseau, la furturi din buzunare, spargeri de case. Betii, scandaluri. Au fost numeroase reclamatii din zona de aceste fapte", a declarat Georgescu Mariana, director an cadrul Primariei Sector 2, citat de realitatea.

Citeste si:
VIDEO Polițistul pedofil Eugen Stan, care a abuzat 18 persoane,...
VIDEO Polițistul pedofil...

De asemenea, locatarii din zona au facut numeroase reclamatii legate de betiile si scandalurile provocate de acestea.

Dupa evacuare, imobilul va fi demolat pe baza autorizatiei de desfiintare emise de Primaria Sectorului 2.

Printre evacuati au fost identificate 6 persoane cu afectiuni medicale grave, printre care TBC, handicap si amputatii, fracturi, hepatita cronica, dislipidemie, hemangiom hepatic, boala Alzheimer. Acestea vor fi investigate in unitati de specialitate si se vor lua masurile legale ce se impun in asemenea cazuri.

Get Adobe Flash player


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.