Peste 2.000 de persoane din diferite domenii au fost cercetate pentru fapte de coruptie in prima jumatate a anului, informeaza Politia Romana.

In prima jumatate a anului, politistii au declinat in favoarea parchetelor aproximativ 650 de dosare penale, informeaza Politia Romana.

Astfel, numarul infractiunilor declinate in favoarea parchetelor a crescut fata de 2010, de la 990 la peste 1.400.

In aceste dosare au fost cercetate peste 2.000 de persoane, pentru aproape 3.100 de infractiuni legate de coruptie.

Totodata, in primele sase luni ale anului, in domeniul administratiei publice au fost deferite parchetului aproape 580 de persoane, cercetate in 183 de dosare penale, pentru comiterea a aproape 900 de infractiuni.

In domeniul sanatatii si inspectiei sanitare au fost deferite justitiei 406 persoane, pentru aproape 590 de infractiuni, in timp ce in domeniul educatiei au fost cercetate 147 de persoane, pentru 227 de infractiuni. Totodata, peste 180 de persoane au comis nereguli in domeniul achizitiilor publice, iar 120 de persoane au fost cercetate pentru obtinerea ilegala a unor fonduri UE sau deturnarea acestora.

Citeste si: The Economist: Coruptia din scolile din Romania nu este luata in serios

Francezii, speriati de coruptia din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.