Universitatile vor fi clasificate in functie de nivelul studiilor pe care le organizeaza - licenta, masterat sau doctorat. Programele de invatamant oferite vor fi, de asemenea, ierarhizate in functie de performanta, iar alocatiile bugetare vor fi prioritizate pe baza acestor ierarhii.

Noul sistem va fi aplicat in baza unei metodologii aprobate miercuri de Guvern, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, potrivit MEDIAFAX.

Pana in prezent, locurile la licenta, masterat sau doctorat erau alocate dupa "bunul plac al ministrului", insa potrivit noii metodologii, universitatile vor fi sprijinite financiar pe baza unor criterii de perfomanta clar definite, a adaugat Funeriu.

"
Statul va aloca resurse acolo unde exista resurse de a se face performanta", a adaugat ministrul.

Acesta a afirmat ca universitatile au raportat deja o parte dintre indicatorii ceruti pentru clasificare, precizand ca Ministerul Educatiei are dreptul de a sanctiona universitatile care raporteaza date false.

Citeste si: Doar 12 universitati ar putea primi dreptul de a organiza doctorat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.