Printre tendintele alimentare ale acestei veri se regasesc o alimentatie exotica, in oras, si solicitarea a cat mai multor informatii despre mancarea pe care o comandam la restaurant.

Studiile realizate de Unilever Food Solutions la nivel global si in Romania arata ca cei care obisnuiesc sa manance in oras vor sa fie cat mai bine informati, in special cu privire la locul din care vin ingredientele continute de mancarea pe care o comanda si despre modul de preparare.

Acestia doresc si sa evalueze intr-un mod cat mai riguros aportul nutritiv al ingredientelor din mancarea pe care o comanda.

Totodata, oamenii iau decizii bune si reusesc sa gaseasca alternative sanatoase si gustoase cand vine vorba de gatitul acasa, insa, in cazul meselor servite in oras, se petrece un blocaj, pus pe seama faptului ca oamenii nu-si pot da seama din meniu daca preparatele au fost gatite sau nu sanatos. Solutia ar fi aceea ca cei care mananca in oras sa indrazneasca sa ceara chelnerilor informatii despre ce urmeaza sa comande.

  • Ce inseamna o masa sanatoasa?

O masa sanatoasa inseamna in primul rand echilibru
. In functie de masa din zi pe care o luam in oras, putem alege unul sau mai multe feluri de mancare: traditia romaneasca, care inseamna o supa sau o ciorba la felul 1 si o combinatie intre carne, amidonoase si legume la felul 2, este buna, cu conditia sa alegem echilibrat felurile de mancare.

De exemplu, o ciorba de vacuta grasa, eventual cu smantana, se completeaza bine cu un gratar de pui slab sau de peste, orez si o portie de salata verde sau de varza, recomanda Rodica Tenu, nutritionist Unilever Food Solutions.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.