Din dorinta de a avea o silueta perfecta, recurgem la tot felul de metode de a slabi. Insa nu toate sunt potrivite, iar urmarile pot afecta serios sanatatea.

  • Curele bazate pe proteine

Curele care indica un consum bazat in special pe proteine au efecte nocive asupra metabolismului deoarece nu permit consumul de fructe si legume crude, alimente ce contin vitamine si minerale fara de care organismul nu mai functioneaza la capacitatile optime.

De asemenea, aceste cure incarca intestinele, solicita ficatul, vezica biliara (fierea), pot fi insotite de stari de ameteala sau senzatie de oboseala si, totodata, afecteaza si rinichii.

Curele proteice predispun la litiaza biliara (pietre sau nisip la “fiere”) si la litiaza renala (pietre la rinichi sau nisip la rinichi).

Totodata, astfel de diete pot duce la scaderea imunitatii, cresc riscul de alergii si predispunand la: colon iritabil, debut boala Chron, urticarii si alte alergii ale pielii.

  • Curele restrictive

Curele care nu permit decat consumul unui numar mic de alimente, de exemplu cura 3-3-3 (care permite trei zile numai de mere, trei zile numai de orez etc.) sau cele care permit consumul unor categorii limitate de alimente predispun la diverse boli metabolice si carentiale.

De exemplu, dieta vegetariana este o astfel de cura, care in timp duce la maladii serioase. Sunt deja cunoscute incidentele numeroase de cancer gastric la vegetarienii de peste 15 ani.

Citeste mai multe despre acest subiect in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.