Bucurestenii care nu pot sa ajunga la mare vor avea 10.000 de metri patrati special amenajati pentru plaja, cu nisip, sezlonguri, umbrelute, dusuri si cabine de schimb, chiar pe malul lacului Pantelimon, in Capitala.

Proiectul “Plaja ca pe Sena” este dezvoltat de Directia Parcurilor Sector 3 in Parcul Pantelimon, pe malul lacului. Autoritatile lucreaza deja la amenajarea zonei, unde este necesara dezvoltarea infrastructurii retelei de alimentare cu apa si canalizare.

“Dorim sa amenajam o plaja artificiala langa lac, chiar pe malul apei. In parcul Pantelimon este o zona mai linistita si accesibila tuturor bucurestenilor pentru ca se afla in apropierea statiei de metrou. Plaja va putea fi o alternativa pentru cei care nu pot sa mearga la mare din diverse motive si va fi amenajata ca aceea de pe Sena”, a declarat pentru B365.ro arhitectul sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu.

Conform sursei citate, plaja cu nisip fin de pe malul lacului Pantelimon va avea o suprafata de aproape un hectar, va fi amenajata cu sezlonguri, umbrelute, dusuri, cabine de schimb si spatii de joaca pentru copii.

“Va fi un fel de “one day destination” unde se va putea sta de dimineata pana seara, impreuna cu toata familia”
, a mentionat arhitectul sef al Sectorului 3 care a adaugat ca plaja va fi functionala incepand cu vara anului viitor.

In plus, autoritatile iau in calcul posibilitatea ca lacul sa fie deschis scaldatului pe o anumita portiune astfel incat, bucurestenii care doresc sa scape de canicula, sa se poata racori in apa. Deocamdata, reprezentantii administratiei locale nu au stabilit preturile ce urmeaza sa fie practicate pentru vizitatori insa estimeaza ca acestea vor fi “modice”, la nivelul strandurilor din Bucuresti, mai scrie B365.ro.


Malurile raului Sena au fost transformate, incepand din 2002, intr-o plaja urbana. Proiectul initiat de Primaria pariziana se desfasoara ca in fiecare an, pe perioada unei luni: 20 iulie – 20 august. Plaja artificiala este alcatuita din 3 sectiuni pe malurile Senei, fiecare cu specificul si activitatile sale.

Autoritatile franceze s-au gandit la tot: nisip, palmieri, sezlonguri si distractie. Plaja include piscine, activitati pentru copii, cursuri de pictura, desen sau literatura, o sectiune business unde este disponibil internet wireless si se vand ziare. Cea de-a treia sectiune cuprinde un adevarat complex pentru practicarea sporturilor pe apa, cu barci, caiace si salupe. Seara este animata de numeroase concerte in aer liber.

Citeste si:
Sarea și nisipul de pe drumuri, pericol pentru mașini. Soluții...
Sarea și nisipul de pe...

Proiectul este adresat tuturor, atat localnicilor cat si turistilor, dar in special celor ce nu-si permit sa mearga in vacanta in alta parte. Si acum, mai ales cu aceasta criza, sunt multi care opteaza pentru plaja artificiala de langa locuinta lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.