Social14 Iulie 2011

Lectura de 2 minute

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu l-a demis pe directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, din cauza unor nereguli constate la un contract pentru reparatia unor automotoare.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu l-a demis pe directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, din cauza unor nereguli constate la un contract pentru reparatia unor automotoare.

Pescarasu a fost eliberat si din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Calatori, informeaza MEDIAFAX.

  • De ce a fost demis Liviu Cristian Pescarasu?
In baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achizitie publica pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de catre CFR Calatori, ministrul Anca Boagiu a dispus eliberarea lui Liviu Cristian Pescarasu din functia de director general si presedinte al consiliului de administrație al societatii, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

"Raportul Corpului de Control a constat nereguli in fundamentarea pretului pentru respectiva achizitie, precum si absenta avizelor de la autoritatile in domeniu pentru documentatia tehnica, conform procedurilor. In consecinta procedura de achizitie publica a fost blocata", se mentioneaza in comunicat.

Citeste si:
Melescanu, despre o eventuala demisie: "Eu nu fac niciodata pasul inap
Melescanu, despre o eventuala...

Boagiu a solicitat Consiliului de Administratie al CFR Calatori sa evalueze mentinerea in functie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate in procedura de achizitie.

"Nu voi tolera in minister sau la oricare dintre unitatile din subordine, derularea de proceduri de achizitie care nu respecta regulile de transparenta si libera concurenta. Pentru a ne asigura ca banul public este eficient cheltuit trebuie sa avem achizitii care raspund unor necesitati reale si care asigura lucrari de calitate la preturi concurentiale. La oricare alta unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita sa iau masuri similare si sa sesizez institutiile abilitate ale statului", a declarat in comunicat Anca Boagiu.

Pescarasu a fost numit la conducerea CFR Calatori de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, in octombrie 2009. Anterior Pescarasu ocupa functia de director general adjunct si l-a inlocuit pe Laurentiu Stoica. Pescarasu a mai asigurat interimatul la conducerea companiei in perioada martie-aprilie 2009, dupa ce tot Berceanu l-a demis pe directorul de la acea vreme, Alexandru Noaptes.

Citeste si:
Greva angajatilor din depourile CFR: 19 trenuri oprite din circulatie
Greva angajatilor din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.