Compozitorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave, potrivit reprezentantilor unitatii sanitare.

Trupul neinsufletit al compozitorului Cornel Fugaru va fi depus joi dupa-amiaza la Muzeul "George Enescu" (Palatul Cantacuzino) din Capitala, urmand ca inmormantarea sa aiba loc la Cimitirul Bellu, cel mai probabil vineri, au declarat pentru MEDIAFAX apropiati ai familiei artistului.

Pana in acest moment nu se cunoaste cu exactitate ora la care sicriul cu trupul neinsufletit al muzicianului va fi depus la Palatul Cantacuzino, care este si sediul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), printre membrii careia se numara Fugaru.

Cel mai probabil cei care l-au cunoscut si apreciat pe cunoscutul compozitor vor putea sa isi ia ramas bun de la acesta joi, dupa ora 16.00, au precizat apropiati ai familiei artistului.

Potrivit acelorasi surse, Cornel Fugaru va fi inmormantat vineri la Cimitirul Bellu din Capitala, insa pana in acest moment nu a fost stabilita ora la care va incepe ceremonia.

  • "Astazi, 13 iulie, la ora 13.50, a incetat din viata, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, compozitorul Cornel Fugaru, in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida", a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Valentin Calu, potrivit MEDIAFAX.

Cornel Fugaru era internat de joia trecuta la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti.

  • Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si este un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist.

Totodata, a fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978. Formatia a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.

Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii de 625 de linii" (1967), film TV; "Impuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - si a scris si muzica de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oaca si Boaca" etc.

A adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum "Ducea rufele la rau", "Pe langa plopii fara sot", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sarba munteneasca", "Haulita de la Gorj".

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara "Dau viata mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tau", "Eu nu mai sunt cel de ieri", Cornel Fugaru colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Fugaru.

De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995) etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.