Social 13 Iulie 2011 12:07
Vezi lista specializarilor neacreditate si de neincredere, evaluate de catre ARACIS-cel mai important organism care masoara calitatea educatiei oferite in universitatile din Romania.

Specializarea Administratie de la Universitatea Hyperion din Capitala nu e acreditata si a fost evaluata drept de neincredere de catre ARACIS-cel mai important organism care masoara calitatea educatiei oferite in universitatile din Romania.

MONEY.ro a selectat specializarile/facultatile neacreditate din cadrul universitatilor de stat si particulare din Romania, care au primit calificativul de neincredere din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), in 2011. Nu am fost luatein calcul programele de masterat neacreditate, ci doar pe cele de licenta, relevante pentru candidatii care vor sa se inscrie acum la facultate.

Relevanta neacreditarii si a calificativului de „neincredere” acordat unei specializari dintr-o facultate, pentru viitorii studenti, se refera la imposibilitatea absolventilor de a sustine licenta in universitatea pe care au urmat-o.

Acreditarea se acorda unei facultati sau specializari autorizate, pe baza raportului Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare, dupa cel putin un ciclu de functionare, daca a indeplinit toate standardele impuse prin lege.


Lista specializarilor neacreditate, care au primit calificativul de „neincredere” din partea ARACIS in 2011 (in sedinta din 23 iunie 2011):
  1. Specializarea Relatii internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane, Universitatea din Pitesti.
  2. Specializarea Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii, din Universitatea Apollonia, Iasi.
  3. Specializarea Jurnalism din cadrul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii, din Universitatea Apollonia, Iasi.
  4. Specializarea Administratie Publica din cadrul Facultatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative din Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad.
  5. Specializarea Economia comertului, turismului, serviciilor si managementul calitatii, din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, Sociale si Politice a Universitatii Alma Mater din Sibiu: neincredere si retragerea autorizarii.
  6. Specializarea Sociologie, din cadrul Facultatii de Administratie publica si Studii Politice Comparate, a Universitatii Constantin Brancusi din Tirgu-Jiu.
  7. Specializarea Economia comertului, turismului, serviciilor si managementul calitatii, din cadrul Facultatii de Studii Economice si Administrative a Universitatii Tomis din Constanta: neincredere si retragerea autorizarii.
Vezi care sunt Universitatile din intreaga tara care nu au primit acreditare pe Money.ro.
Citeste si:
De ce a renunțat Anisia Gafton la facultate: „Când vii în clasă...
De ce a renunțat Anisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.