Vremea se va strica treptat, de luni seara, urmand ca, pana miercuri dimineata, in toata tara sa apara vijeliile, ploile torentiale si grindina, informeaza ANM.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, instabilitatea atmosferica prognozata de meteorologi se va accentua mai intai in vestul tarii, pentru a cuprinde, pana miercuri, treptat, toate regiunile tarii.

"Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie, averse izolat torentiale si caderi de grindina", se arata pe site-ul ANM.

  • Incepem saptamana cu vreme caniculara
Nici urma de vreun aer mai racoros la orizontul tarii noastre, asa ca orele de soare ne vor aduce la amiaza luni temperaturi de peste 30 de grade pana la 35-36 in vest si sud.

Pe litoral, maximele ar putea sa ramana la 29 de grade. Dar vant sau ploi abia pe inserat si pe arii mici prin vest si la munte.

In Bucuresti luni vremea e insorita si extrem de calda, cu 35 de grade la pranz si un disconfort termic accentuat, scrie ANM.

Dupa atata dogoare, marti, in sfarsit meteorologii anunta si ceva nori aducatori de ploaie. Va ploua in averse, pe arii mari domolind temperaturile mai ales in Maramures, Transilvania si Moldova, unde va fi de-a dreptul confortabil, cu maxime si de 23 de grade. Se mai estompeaza arsita si in restul tarii cu maxime ce nu vor mai depasi 33 de grade, scrie Realitatea.net.

De altfel, si in Capitala mai pierdem 2-3 grade luni.
Maxima nu va mai trece de 32 de grade si nu este exclus sa avem parte si de o gura de aer proaspat dupa ploile de vara asteptate dupa masa.

Cerul se insenineaza miercuri peste zi, dar dupa masa si seara ploua din nou, pe arii mici in est si izolat in restul teritoriului, cu vant in rafale pe durata ploilor, maximele pornesc de la 25-26 de grade si nu mai trec de 33.

In Bucuresti amiaza ne aduce cel mult 30 de grade, cu vant slab, dar cu averse de ploaie dupa masa.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

  • Cod portocaliu de canicula in Bulgaria

Si restul Europei sufera sub valul de caldura care a afectat Romania. Vecinii aflati la sud de Dunare se confrunta cu un cod portocaliu in mai multe regiuni ale tarii, potrivit Institutului bulgar pentru Meteorologie. Temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 41 de grade Celsius.

  • 11 oameni si-au pierdut viata in Croatia in urma valului de caldura, iar temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 40 de grade si pe teritoriul Serbiei.
  • In Belgia, seceta si canicula care dureaza de cateva saptamani au afectat productia agricola si au dus la o crestere rapida a pretului fainii.
  • Si in Capitala canicula face victime: Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat, sambata, de la orele 7.00 pana la 17.00, peste 300 de urgente, printre care doua cazuri de insolatie, 13 cazuti in strada si 61 de lipotimii si sincope, a declarat managerul SABI, Alis Grasu. Citeste Sfatul Medicului, pe timp de canicula.

Potrivit specialistilor, temperaturile medii pe timpul verii din Europa vor continua sa creasca in urmatorii ani. In 2040, numarul mortilor din cauza caldurii il va depasi pe cel al deceselor cuazate de frig pe timpul iernii.
Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.