Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat, sambata, de la orele 7.00 pana la 17.00, peste 300 de urgente, printre care doua cazuri de insolatie, 13 cazuti in strada si 61 de lipotimii si sincope, a declarat managerul SABI, Alis Grasu.

"In intervalul 7.00-17.00 am inregistrat 495 de solicitari, dintre care 323 sunt urgente. Din totalul urgentelor, 13 au fost pentru cazuti in strada, 61 pentru lipotimii si sincope, iar doua pentru insolatii", a spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), conform MEDIAFAX.

Medicul Alis Grasu a precizat ca ambulantele au ajuns in timp real la cazuri, nefiind semnalate probleme in acest sens.

  • Sfatul medicului, pe timp de canicula

Managerul SABI recomanda personelor suferinde, varstnicilor si familiilor cu copii mici sa evite expunerea la soare la orele pranzului. De asemenea, recomanda consumul a cel putin doi litri de apa sau suc de fructe pe zi.

"Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume si fructe si, de asemenea, sa fie evitat consumul de cafea si de alcool. Cei care merg prin soare trebuie sa isi acopere capul cu palarii si sa poarte imbracaminte usoara, de culoare deschisa", a adaugat Alis Grasu.

  • Unde poti gasi corturi anti-canicula?

Administratia Spitalelor a amenajat in zonele cu trafic pietonal intens din Capitala 14 corturi anticanicula, la Universitate - Facultatea de Arhitectura, in Parcul Cismigiu - in fata Prefecturii, in Piata Charles de Gaulle - din Parcul Herastrau, la Gara de Nord, in Piata 11 iunie, la Piata Romana - in dreptul statiei de metrou, la Crangasi, la Piata Roma, in Parcul Carol, la Gara de Est, la Metrou Dristor, la Piata Victoriei, la Metrou Titan si la Piata Obor.

De asemenea, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a pregatit 12 puncte fixe de prim ajutor, in Parcul Herastrau fiind trei corturi, in Parcul Tineretului alte doua corturi si cate unul in parcurile Cismigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului si Bordei.

Primarul general a solicitat operatorilor de salubrizare sa spele si sa stropeasca principalele artere si bulevarde la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii.

Citeste si:
Probleme de sănătate ce pot apărea pe timp de caniculă. Persoanele...
Probleme de sănătate ce pot...

In Capitala, sambata temperatura a urcat pana la 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depasit pragul critic de 80. La ora 16.00, la statia Bucuresti-Baneasa erau inregistrate 35,4 grade.

Meteorologii au anuntat ca sambata, duminica si luni vremea va fi calduroasa in toata tara, iar in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie si local in cele de deal si de podis. In vestul si sudul tarii se vor inregistra temperaturi de aproximativ 36 de grade.

Sambata dupa-amiaza, cele mai mari temperaturi au fost inregistrate la Drobeta-Turnu Severin (37 de grade), Timisoara (36 de grade), Oradea, Giurgiu, Braila, Galati, Bacau, Alba-Iulia, Satu Mare (35 de grade), Craiova (34 de grade), Sibiu (32 de grade) si Constanta (30 de grade).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.