Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului afiseaza astazi rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, dupa rezolvarea contestatiilor facute de elevii nemultumiti de notele primite.

Numar record de contestatii: Ministerul Educatiei a inregistrat 80.160 de solicitari de recorectare a lucrarilor, dublu fata de 2010, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica, depuse de peste 50.000 de elevi. [Nastase: Funeriu a distrus viitorul unei generatii]

Din totalul celor 80.160 de contestatii, 26.580 au fost la Limba si literatura romana, 25.527 la Matematica, 9.568 la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizica, iar la limba materna au contestat notele obtinute 675 de candidati, potrivit datelor centralizate de Ministerul Ed ucatiei. [BACALAUREAT 2011: Cea mai slaba promovabilitate din ultimii 20 de ani]


  • DOLJ: Peste 200 de lucrari au primit alte note, in urma contestatiilor de la bacalaureat
Inspectorul scolar Cerasela Cremene a afirmat, vineri, ca din primele estimari ale rezultatelor contestatiilor depuse in Dolj, un numar de 200 de lucrari au primit o alta nota decat cea contestata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului general al ISJ Dolj, Mihaela Motateanu, aproximativ 2.000 de contestatii au fost inregistrate, luni, la centrul de examen din judetul Dolj, in conditiile in care peste 4.000 de liceeni au picat bacalaureatul.

Zece elevi din cei 65 din toata tara care au obtinut media 10 la bacalaureat sunt din judetul Dolj, potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Scolar Judetean, acestia urmand sa ajunga la Bucuresti pentru a fi premiati de Ministerul Educatiei.

  • CLUJ: Promovabilitatea a ramas zero la Grupul Scolar Agricol din Cuzdrioara dupa contestatii

Promovabilitatea la Grupul Scolar Agricol din comuna Cuzdrioara, judetul Cluj, a ramas zero si dupa analizarea contestatiilor la bacalaureat, in timp la cele doua licee private din Cluj-Napoca unde toti elevii (34) au fost declarati respinsi datele urmeaza sa fie prezentate dupa ora 12.00.
Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Cele trei licee cu promovabilitate zero sunt liceele particulare "Spiru Haret", "Virgil Madgearu" din Cluj-Napoca si un liceu de stat din comuna Cuzdrioara.

  • PRAHOVA: Un numar de 351 de contestatii de la bacalaureat au avut ca rezultat cresterea notei

Un numar de 351 din totalul de 3.349 de contestatii depuse de elevii care au absolvit liceele din judetul Prahova au avut ca rezultat cresterea notei, procentul de promovabilitate la nivel judetean, in urma contestatiilor, modificandu-se "nesemnificativ", declara seful ISJ Prahova. In judetul Prahova au fost depuse 3.349 de contestatii, dintre care 1.263 la matematica, 1.126 la limba romana, 493 la biologie, 120 la fizica, 164 la geografie, 107 la chimie si 91 la istorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In Prahova exista un singur liceu, respectiv Liceul Militar Breaza, cu promovabilitate de suta la suta si nu exista niciun liceu cu promovabilitate zero. Cele mai slabe rezultate la examenul de bacalaureat le-au obtinut absolventii liceului particular "Sansa" din Ploiesti, unde promovabilitatea a fost de 1,5 la suta.

  • SUCEAVA: Doar 327 de note au crescut in urma solutionarii contestatiilor la examenul de bacalaureat

Un numar de 934 de note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor la examenul de bacalaureat, din care doar 327 au crescut, din totalul celor 3.516 contestatii inregistrate in judetul Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, in judetul Suceava, din cele 934 de note care s-au modificat in urma solutionarii contestatiilor, 327 de contestatii s-au modificat prin crestere, iar 607 prin scadere.


  • BOTOSANI: Doua treimi din lucrarile recorectate la bacalaureat raman neschimbate

Doua treimi din lucrarile recorectate in urma contestatiilor formulate de candidatii la bacalaureat din judetul Botosani, respectiv 1.391 de teze, vor ramane cu notele initiale, in timp ce 700 de lucrari vor avea nota modificata, majoritatea notelor fiind marite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Botosani sustin ca, in urma recorectarii, s-a ajuns la concluzia ca tezele au fost corectate bine in conditiile in care 66,75 la suta dintre notele acordate initial nu vor fi schimbate.

Citeste si:
Elevii și studenții vor primi bani de la Guvern pentru acțiuni de...
Elevii și studenții vor primi...


  • BRASOV: Rata promovabilitatii la bacalaureat a crescut foarte putin dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din judetul Brasov a crescut cu aproximativ 0,15 la suta, de la 45,89 la suta, cat s-a inregistrat initial, dupa rezolvarea celor peste 1.700 de contestatii depuse de elevii brasoveni nemultumiti de notele obtinute. In judetul Brasov nu s-a obtinut nicio nota de 10,00 si nu a existat nicio scoala cu promovabilitate zero.

  • SALAJ: Noua candidati respinsi initial au promovat bac-ul dupa contestatii; promovabilitatea e 59,02%

Doar 192 din cele 659 de contestatii depuse in urma examenului de bacalaureat in Salaj au avut ca rezultat modificarea notei initiale, iar noua candidati care fusesera respinsi au reusit sa promoveze examenul, procentul de promovabilitate in judet crescand la 59,02, transmite corespondentul MEDIAFAX
Citeste si:
Elevii au revenit la ore. Când este următoarea vacanță școlară
Elevii au revenit la ore....

Din totalul de 659 de contestatii depuse in judet au fost admise 192, in sensul micsorarii sau majorarii notei initiale, iar noua elevi au reusit sa isi modifice statutul din "nepromovat" in "promovat".

  • HUNEDOARA: Doar 265 de note au crescut in urma solutionarii contestatiilor la bacalaureat

Un numar de 810 note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor la examenul de bacalaureat in Hunedoara, dar dintre acestea doar 265 au crescut.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lautaru, in judet s-au inregistrat 2.010 contestatii la examenul de bacalaureat, iar in urma solutionarii acestora un numar de 1.200 de note au ramas nemodificate.

  • BISTRITA-NASAUD: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut, in urma contestatiilor, la 44,36 la suta

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in sesiunea iulie 2011 a crescut, in Bistrita-Nasaud, de la 41,92 la suta cat era inainte de contestatii, la 44,36 la suta, dupa rezolvarea acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, Anamaria Leuca, a informat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca au fost depuse in total 1.553 de contestatii, dar numai in cazul a 197 de lucrari au fost modificate notele acordate initial de comisiile de examinare.

  • ARAD: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu un procent dupa contestatii, la 37,46 la suta

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Arad a crescut cu un procent dupa recorectarea lucrarilor la care notele au fost contestate, ajungand la 37,46 la suta, iar 46 de candidati respinsi initial au promovat examenul dupa ce au depus contestatie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dupa centralizarea rezultatelor de la contestatii, inspectorul scolar general din Arad, Mirela Aldescu, a declarat, vineri, ca exista 471 de lucrari cu note modificate, jumatate dintre medii fiind mai mici decat initial. Astfel, 247 de candidati au beneficiat de marirea notei, iar 224 de candidati au obtinut note mai mici decat cele initiale.

Totodata, 64 dintre candidatii ale caror note initiale erau sub cinci au obtinut, dupa recorectare, note peste cinci, iar 54 dintre candidatii cu note mai mari sau egale cu cinci au obtinut note sub cinci, in urma contestatiilor.

  • CONSTANTA: Promovabilitatea la bac a crescut de la 57,6 la suta la 60 la suta dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut in judetul Constanta, in urma analizarii contestatiilor, de la 57,6 la suta la 60 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Constanta, la nivelul judetului au fost depuse 2.902 contestatii, majoritartea fiind la limba si literatura romana si la matematica.

  • BUZAU: Doi elevi ai unui colegiu din Buzau au primit cu aproape trei puncte mai mult dupa recorectare

Doi elevi de la Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Buzau, care au contestat notele obtinute la limba si literatura romana, au primit, dupa recorectare, note cu aproape trei puncte mai mult decat cele initiale, transmite corespondentul MEDIAFAX. Astfel, la Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu", un absolvent care initial a fost notat cu 6.70 la romana a obtinut, dupa recorectare, nota 9.40.

Un alt elev al aceluiasi colegiu a contestat o nota de 6.35 tot la romana, primind, dupa recorectarea lucrarii 8.80, diferentele in cele doua cazuri fiind foarte mari si ridicand semne de intrebare asupra modului in care a fost facuta corectarea lucrarilor.

In schimb, la Grupul Scolar de Arte si Meserii din municipiul Buzau elevii care au cerut recorectarea lucrarilor au primit note sensibil mai mici decat cele initiale. Un exemplu concret este al unui licean care la economie a fost notat de prima comisie cu 4.00, iar de la a doua comisie de profesori corectori a primit nota 2,80.

Potrivit ISJ Buzau, procentul de promovabilitate la Buzau in urma recorectarii celor 1.570 de contestatii depuse la bacalaureat a crescut cu peste un punct, de la 53.20, procent initial, la 54.28 la suta in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.