Ministerul ungar de Externe s-a declarat luni socat de o serie de incidente antimaghiare petrecute in orasul Alba Iulia, din Romania, potrivit unui comunicat citat de MTI.

Ministerul a precizat ca, in ultimele zile, anumite cladiri care adapostesc institutii religioase au fost avariate, iar rectorul unui institut teologic si un alt etnic maghiar au fost atacati brutal in Alba Iulia.

Incidentele contrasteaza puternic cu deschiderea si cooperarea stransa care au caracterizat relatiile romano-ungare in ultima perioada, a precizat Ministerul ungar de Externe, transmite MEDIAFAX.

Ministerul a salutat faptul ca politia romana i-a identificat pe autorii atacurilor.


Saptamanalul catolic maghiar Keresztalja, publicat la Cluj, a relatat luni pe site-ul sau ca, in cursul zilei de sambata, trei huligani romani aflati sub influenta alcoolului au aruncat cu pietre in Institutul Teologic Romano-Catolic si l-au batut pe rectorul Zoltan Olah cu bate de baseball, atunci cand a incercat sa-i fotografieze.

Rectorul si-a pierdut cunostinta si a fost transportat la un spital local pentru ingrijiri de urgenta, potrivit saptamanalului, citat de agentia ungara MTI.

De ce intervine Ungaria in reorganizarea Romaniei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.