Lista publicata de Ministerul Sanatatii cuprinde 461 de unitati spitalicesti din intreaga tara, clasificate pe judete. Sapte dintre unitatile medicale din tara sunt incadrate in categoria intai, iar cele mai multe fac parte din categoriile a patra si a cincea


Ministerul Sanatatii
a anuntat pe 1 iunie ca procesul de clasifcare a spitalelor s-a incheiat. Conform clasificarii, cele mai bune spitale din tara, incadrate in categoria I, sunt urmatoarele:

· Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti
· Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti
· Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara
· Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures
· Spitalul Clinic de Urgenta Constanta
· Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon din Iasi
· Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca

Prima clasa de clasificare o reprezinta cea de competenta foarte inalta, care corespunde practic profilului de spital regional de urgenta. Clasa a doua de clasificare este cea de competenta inalta, iar in aceasta sunt incluse spitalele care deservesc un judet si judetele limitrofe, pentru afectiuni cu grad mare de complexitate.

Clasa a treia
este de competenta medie, reprezentand unitatile care deservesc raza judetului si, prin exceptie, judete limitrofe, precum spitalele judetene de urgenta neclinice care nu sunt in centre universitare. Clasa a patra este reprezentata de competenta de baza, in care sunt incluse unitati care deservesc unitatea administrativ-teritoriala si care se limiteaza la afectiuni cu grad mic de complexitate.
Clasa a cincea este de competenta limitata, respectiv unitati medicale pentru boli cronice sau servicii medicale intr-o singura specialitate.


In Bucuresti, 19 spitale au fost clasificate ca avand cel mai inalt nivel de competenta sau cu plan de conformitate in acest sens. In ultima categorie se incadreaza si Spitalul Clinic de Urgenta, Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul Militar Central.
Spitalele private au obtinut cel mult nivelul III.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.