Procesul de clasificare a spitalelor s-a incheiat, sapte unitati fiind incadrate in categoria intai, cea mai inalta, iar aproximativ 58% dintre unitati fiind clasificate in clasele patru si cinci, a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Din 460 de dosare depuse, doar 347 de unitati sanitare au fost clasificate, iar cele mai multe, aproximativ 58%, au fost incadrate la categoriile a patra si a cincea: 124 de unitati in categoria 4 si 96 in cea de-a cincea, a anuntat astazi spus Cseke Attila, potrivit MEDIAFAX.

  • Doar 7 spitale de gategoria I in toata tara

Potrivit acestuia, In categoria intai au fost incadrate sapte spitale, dintre care doua din Bucuresti, si anume Spitalul Universitar de Urgenta si Floreasca, si cate unul in Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Targu Mures.

Ministrul Sanatatii a precizat ca de la 1 iunie se introduc pentru prima oara reguli clare de finantare pentru spitale, in functie de gradul lor de competenta si de clasificarea obtinuta: "Se elimina discrepantele foarte mari care existau in finantare, ceea ce inseamna si predictibilitate pentru manageri si pentru toti cei care detin aceste spitale".

"Garantam o anumita finantare minima pentru fiecare spital, in functie de clasificarea acestuia. Pana astazi, situatia nu urma reguli foarte stricte, asa ca existau diferente mari de finantare la nivelul unor spitale clasificate in aceesi categorie. Spre exemplu, Spitalul de Urgenta Cluj a contractat, in 2010, un procent de 69%, comparativ cu spitalul din Constanta, care a primit un procent de 90%, desi spitalele fac parte din aceeasi clasa", a daugat Cseke Atilla, potrivit Adevarul.

Ministrul a mentionat ca spitalele cu capacitate mare de tratament vor fi favorizate fata de spitalele mici
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.