Avionul de mici dimensiuni disparut, luni seara, in timpul unui zbor, a fost localizat, marti, in zona localitatii hunedorene Baru, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta plecand in zona respectiva, au anuntat reprezentantii Prefecturii Hunedoara.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, epava avionului de mici dimensiuni a fost identificata intre localitatile Pui si Baru Mare din judetul Hunedoara. Conform sursei citate, pilotul si-a pierdut viata.

"La fata locului s-a deplasat o echipa formata din politisti criminalisti ai Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Hateg, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Aeronautice Romane, in vederea efectuarii de cercetari, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs incidentul aviatic si a survenit decesul pilotului"
, scrie in comunicat.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara, Diana Fulop, a precizat ca reprezentantii Comitetului pentru Situatii de Urgenta, in frunte cu prefectul Attila Dezsi, au plecat spre locul in care a fost localizat aparatul de zbor, urmand sa stabileasca daca avionul s-a prabusit sau a aterizat fortat.

La randul sau, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat ca avionul a fost reperat din aer de catre autoritatile hunedorene intr-o zona muntoasa, greu accesibila, la circa 20 de kilometri de comuna Baru, pe Valea Streiului. Prefectul a sustinut ca reprezentantii comandamentului instituit pentru cautarea avionului se indreapta spre zona indicata, pentru a stabili care este starea aparatului de zbor, scrie MEDIAFAX.

"Nu putem sa spunem daca este vorba despre o prabusire sau doar despre o aterizare fortata. In momentul in care ajungem la locul indicat de catre fortele noastre terestre vom putea avea mai multe informatii",
a spus prefectul.

  • Avionul era pilotat de un om de afaceri german, Mathias G., in varsta de 47 de ani, care era inregistrat la Biroul pentru straini din judetul Hunedoara, cu domiciliul in localitatea Orastie, insa ar fi locuit mai mult in comuna Cigmau, impreuna cu prietena sa.

Seful Politiei Transporturi, Vasile Hritac, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca omul de afaceri german avea peste 200 de ore de zbor, iar ultima convorbire dintre el si cel care i-a inchiriat avionul a fost luni, in jurul orei 13.00, cand cetateanul german l-a intrebat de unde ar putea alimenta aparatul de zbor. Sursa citata a precizat ca omul de afaceri a solicitat acord de zbor pe distanta Deva-Sibot.

  • Un avion de mici dimensiuni disparut in timpul unui zbor: Pilotul a lasat un mesaj de adio pe internet

Avionul de mici dimensiuni pilotat de un om de afaceri si disparut luni seara in timpul unui zbor intre Deva si Alba Iulia nu a fost gasit, desi echipe de politisti si jandarmi l-au cautat aproape toata noaptea de luni spre marti, anchetatorii luand in calcul si ipoteza unei sinucideri in acest caz.
Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Luminita Prodan, a declarat marti corespondentului MEDIAFAX ca oamenii legii nu au reusit sa gaseasca avionul de mici dimensiuni disparut si nici persoana care se presupune ca a imprumutat aparatul de zbor.

Prodan a spus ca mai multe echipe de politisti si jandarmi au cautat avionul in jurul localitatii Sibot, unde se afla amenajat un mic aerodrom si unde aparatul ar fi fost vazut ultima data luni seara.

Surse din cadrul anchetei au declarat, marti, ca oamenii legii iau in calcul si ipoteza unei sinucideri in acest caz deoarece omul de afaceri din Deva care a imprumutat avionul disparut ar fi lasat iubitei sale un masaj pe internet care poate fi interpretat ca un bilet de adio. Biletul este in limba germana, iar continutul acestuia este analizat de anchetatori, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

La randul sau, proprietarul avionului, omul de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira, a spus ca avionul disparut este unul dintre cele mai sigure aparate de zbor ultrausoare si avea ca dotare suplimentara de siguranta o parasuta balistica exterioara care putea cobori in siguranta aparatul pe sol in cazul unei defectiuni. Chira a explicat ca aparatul este extrem de sigur si are o autonomie de zbor de aproximativ 2.000 de kilometri cu un plin de combustibil, iar fara motor poate plana chiar si cateva sute de kilometri.

El a mai precizat ca la bordul avionului exista o aparatura care permite emiterea unor semnale care pot fi identificate pe radar la distante de cativa kilometri, insa nici acest lucru nu a fost de folos pana acum pentru gasirea aparatului de zbor.
Chira a spus ca pretul unui avion nou de tipul celui disparut, CT Flight Design de productie germana, cu doua locuri, este de aproximativ 100.000 de euro, iar avionul sau, fiind folosit, este evaluat acum la circa 50.000 - 60.000 de euro.

Citeste si:
Cum va fi sărbătorită Ziua Națională a României la Alba Iulia
Cum va fi sărbătorită Ziua...

El a precizat ca aparatul trecuse recent printr-o revizie tehnica si primise o noua autorizatie de zbor.

  • Avionul de mici dimensiuni se afla in proprietatea omului de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira si era dat in comodat unui pilot care, la randul sau, l-a imprumutat unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement intre Deva si localitatea Sibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde exista o mica pista de aterizare si decolare pentru avioane usoare.
  • Proprietarul avionului, Mircea Chira, declara ca luni, in jurul orei 20.00, pilotul care avea in grija avionul l-a anuntat ca nu mai are nicio informatie despre aparatul de zbor si despre omul de afaceri caruia i l-a imprumutat. El mai mentiona ca despre omul de afaceri care a imprumutat avionul nu se mai stie nimic din jurul orei 17.30, cand ar fi ajuns la Sibot si a plecat inapoi spre Deva.
Citeste si:
Aparatul care face ridurile și punctele negre să dispară!
Aparatul care face ridurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.