Hidrologii au instituit o avertizarea de Cod portocaliu pe raurile Olt si Arpasul Mare pana duminica, la ora 18.00, ridicand avertizarea de Cod rosu emisa, sambata, pe raurile Arpasu Mare si Arpasel, din judetul Sibiu.

Totodata, se mentine avertizarea de Cod galben pe urmatoarele rauri din bazinele hidrografice: Mures superior si mijlociu - judetele Harghia, Mures, Sibiu si Alba; Olt superior si mijlociu - judetele Harghita, Covasna, Brasov' Bistrita - judetele Suceava, Neamt, Bacau; Trutus - judetele Harghita si Bacau; Putna - judetul Vrancea, Ramnicu Sarat - judetele Vrancea si Buzau si pe raul Buzau - judetele Covasna si Buzau, potrivit INHGA.

Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 24 ore, hodrologii anunta, duminica dimineata, ca se actualizeaza Avertizarea Hidrologica 3 din 10 iunie 2011, instituind Cod portocaliu pe raul Olt la statia hidrometrica Hoghiz -judetul Brasov si pe raul Arpasul Mare-judetul Sibiu.

Pana acum, ploile torentiale au facut ravagii in mai multe localitati din tara. [Cod rosu de inundatii in patru judete din tara].

  • Sute de oameni evacuati din calea viiturilor

Aproximativ 100 de gospodarii si peste 100 de hectare de teren agricol au fost inundate in judetul Sibiu, fiind afectate cinci drumuri judetene si patru drumuri comunale, potrivit realitatea.net.

Cea mai grava situatie este in comuna Cartisoara, unde aproximativ250 de oameni au fost evacuati. La fel de grava este si situatia din localitatea Arpasu de Sus, unde 60 de oameni si-au abandonat casele si au fugit din calea apelor
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.