Hidrologii instituie Cod rosu pe raurile Arpasul Mare si Arpasel, iar Cod portocaliu pe Baraolt, Homorod, Covasna, Porumbacu, Topolog, Cartisoara, Avrig - judetele Covasna, Harghita, Sibiu si Valcea.

Avertizarea este valabila pana stazi, ora 18.00. Bazinele hidrologice afectate sunt Mures superior si mijlociu, Olt superior si mijlociu, Bistrita, Trotus, Putna, Ramnicu Sarat, Buzau superior, potrivit INHGA.

Totodata, s-a instituit Cod galben pe urmatoarele rauri din bazinele hidrografice: Mures superior si mijlociu - judetele Harghia, Mures, Sibiu si Alba
Olt superior si mijlociu - judetele Harghita, Covasna, Brasov Bistrita - judetele Suceava, Neamt, Bacau Trutus - judetele Harghita si Bacau Putna - judetul Vrancea Ramnicu Sarat - judetele Vrancea si Buzau Buzau - judetele Covasna si Buzau
.

  • Case in pericol de prabusire

Mai multi turiti sunt blocati in cabanele din judetul Sibiu din cauza viiturilor, iar patru case din zona sunt in pericol sa se prabuseasca., potrivit Realitatea tv. Tot in Sibiu zeci de persoane au fost evacuate inca de noaptea trecuta din calea apelor.

Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 24 ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale si cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, inundatii si pericol, motiv pentru care s-au instituit avertizarile de Cod rosi si portocaliu.

Citeste si: Cum va fi vremea in weekend


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.