Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins, vineri, organizarea referendumului pentru Legea Capitalei.

Proiectul referitor la modificarea organizarii administrativ-teritoriale si a functionarii autoritatilor administratiei publice locale din municipiul Bucuresti a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti convocata vineri, dupa discutiile presedintelui cu primarii din Capitala.

In favoarea abrogarii hotararii privind organizarea referendumului au votat 34 de consilieri municipali, fiind inregistrate si un vot impotriva si o abtinere
.


Potrivit memorandumului de intelegere semnat de consilieri si de primarii de sector, "proiectul de lege a Capitalei care a determinat initierea referendumului nu corespunde cerintelor actuale de dezvoltare a Bucurestiului, in consecinta nu mai este de actualitate".
Astfel, consilierii generali au convenit ca in urmatoarea perioada sa se initieze o serie de dezbateri pentru a identifica cele mai bune solutii de reorganizare a Capitalei, in contextul constituirii zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat dupa votul din CGMB ca trebuie sa se gaseasca o modalitate juridico-financiara pentru ca acele cheltuieli facute pana acum pentru organizarea referendumului sa ramana neatinse.

Sorin Oprescu se bucura ca a fost o negociere deschisa intre primarii de sector, consilieri si presedintele Traian Basescu. "Atunci cand chemi populatia, o chemi pentru a o consulta cu adevarat", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.