Traian Basescu a declarat ca nu este nevoie de realizarea unui referendum in Bucuresti, precizand ca s-a exagerat si ca Parlamentul este cel care decide daca se desfiinteaza sectoarele Capitalei.

Seful statului a spus ca a remarcat "zbaterea" de la Bucuresti in problema reorganizarii administrative, inclusiv legata de organizarea unui referendum. "Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotaraste daca se desfiinteaza sectoarele Bucurestiului", a spus Basescu.

El a mentionat ca este posibil ca cetatenii sa nu fie multumiti de o astfel de decizie, dorind sa aiba primar de sector. "Dar cetatenii nu stiu ce este in spatele primarului de sector", a spus presedintele la conferinta organizata de Ziarul Financiar.

Basescu a mentionat ca orasul are sapte bugete si sapte consilii, existand reprezentantii din toate partidele in spatele acestora. El a mentionat ca in aceste conditii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotarare de consiliu, transmite MEDIAFAX.

Presedintele a mentionat ca, in actuala organizare, trebuie satisfacuti si "cel care vinde panselute", si "cel care vinde lalele", dar si "cel care vinde ceasuri", pentru ca toti acestia au reprezentanti in consilii.

"Clasa politica trebuie sa aiba curaj si vointa sa renunte la interese. Pentru ca in Bucuresti fiecare partid important are cate doi primari, nu poti sa reunifici Bucurestiul. Partidele sunt in plasa acestor primari si a consiliilor lor ", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.